Vervanging Walrusklasse

Vervanging Walrusklasse

De Koninklijke Marine is de trotse eigenaar van de Walrusklasse, dieselelektrische, onderzeeboten. Deze, in Nederland gebouwde, onderzeeboten zijn uniek in hun prestaties. Ze zijn ‘expeditionair’, wat betekent dat ze in staat zijn om ongezien lange missies uit te voeren, ver van huis, autonoom en onafhankelijk. De Walrusklasse onderzeeboten zijn groot genoeg voor een lange inzetduur, maar relatief klein in vergelijking tot bijvoorbeeld nucleaire onderzeeboten. Dit maakt ze ook geschikt voor operaties in ondiepe kustwateren. Ze worden internationaal gezien als de beste in hun categorie van onderzeeboten.

Nederlands-Zweedse Samenwerking

De onderzeeboten van de Walrusklasse hebben het einde van hun levensduur bereikt en worden vervangen. Damen is daarvoor in 2015 een partnerschap aangegaan met Saab Kockums. Het team van bedrijven voorziet een unieke en substantiële rol voor de nationale onderzoeksinstituten en de Nederlandse maritieme-industrie; voor de nieuwbouw én voor decennia aan onderhoud en ondersteuning. Damen en Saab Kockums vertegenwoordigen samen eeuwen aan ervaring en hebben honderden marineschepen en onderzeeboten gebouwd.


Deze internationale samenwerking leidt tot een onderzeeboot met Nederlands DNA, die volledig naar de eisen van Defensie en de marine wordt ontwikkeld.
Uiteindelijk worden deze nieuwe onderzeeboten ook voor de export aangeboden.

Neem contact met ons op

Met uw mail aan Damen Naval komt u in contact met onze experts in het veld. Zij doen er alles aan om binnen twee werkdagen op uw e-mail te reageren.