ASW-fregatten

ASW-fregatten

De nieuwe Anti-Submarine Warfare Fregatten (ASWF) zullen vanaf 2029 de twee Nederlandse en twee Belgische M-fregatten vervangen. De krachtige marineschepen zijn voor meerdere taken inzetbaar, maar de nadruk ligt op onderzeebootbestrijding. De fregatten worden zo stil mogelijk gemaakt, door bijvoorbeeld innovaties in de voortstuwing. Ook komt er een uitgebreid pakket aan ultramoderne sensoren aan boord om onderzeeboten op te sporen, maar ook om het fregat te beschermen tegen de nieuwste dreigingen vanaf het water, van land en vanuit de lucht. Het worden flexibele schepen, die ook effectief zijn voor missies in het lagere geweldsspectrum, voor operaties tegen asymmetrische tegenstanders zoals terroristen, piraten en mensensmokkelaars én bescherming van het maritieme ecosysteem.

Levenslange ondersteuning

Damen bouwt ongeëvenaarde schepen voor haar klanten én ondersteunt deze klanten in het operationeel en up-to-date houden van deze schepen gedurende hun gehele levenscyclus. Onze Product Lifecycle Support portfolio biedt een uitgebreid pakket aan innovatieve digitale oplossingen en diensten, zoals bijvoorbeeld Integrated Logistic Support, Asset Management Support en Supply Support.


Neem contact met ons op

Met uw mail aan Damen Naval komt u in contact met onze experts in het veld. Zij doen er alles aan om binnen twee werkdagen op uw e-mail te reageren.