Hydrografische schepen

Hydrografische schepen

De hydrografische opnemingsvaartuigen van de marine, Zr.Ms. Luymes en Zr.Ms. Snellius, spelen een cruciale rol bij het in kaart brengen van zeeën en vaarwegen, met name in de Noordzee waar de bodem snel verandert door sterke stromingen.

Met een waterverplaatsing van 1.912 ton, een lengte van 81,4 meter en een bemanning van 23 man, zijn deze schepen ontworpen voor efficiënt hydrografisch opnemingswerk. Uitgerust met geavanceerde opnamesystemen en mobiele hydrografische pakketten, genereren ze gedetailleerde zeekaarten die zowel civiel als militair gebruikt worden. Naast de reguliere inzet op de Noordzee, varen de vaartuigen elke 5 jaar naar het Caribische deel van het Koninkrijk voor bijwerking van hydrografische informatie en noodhulpoperaties, zoals na orkaan Dorian in de Bahama's in 2019.

Deze schepen zullen worden vervangen door een nieuwe scheepsklasse tussen 2026 en 2030, inclusief Zr.Ms. Pelikaan, Zr.Ms. Mercuur, en MOV Van Kinsbergen.

Neem contact met ons op

Met uw mail aan Damen Naval komt u in contact met onze experts in het veld. Zij doen er alles aan om binnen twee werkdagen op uw e-mail te reageren.