Joint Support Ship Karel Doorman

Joint Support Ship Karel Doorman

Zr.Ms. Karel Doorman is een logistiek ondersteunings- en bevoorradingsschip, het grootste schip van de marine met een lengte van 205 meter. Met drie hoofdtaken – bevoorrading op zee van andere marineschepen, strategisch zeetransport inclusief in- en ontschepen van personeel en materieel, en logistieke ondersteuning vanaf zee (seabasing) – kan het schip wereldwijd operaties uitvoeren, zelfs in het hoogste geweldsspectrum. Het beschikt over indrukwekkende specificaties, waaronder een tankercapaciteit van 7.700 m³ dieselolie, accommodatie voor 300 personen, een vliegdek voor helikopters en een roll on roll off systeem voor het vervoer van rijdend materieel tot 5.000 ton.

Daarnaast heeft de Karel Doorman geïntegreerde sensoren en communicatiemiddelen, waaronder de innovatieve geïntegreerde mastmodule met Smile-radar, Gatekeeper-detectiesysteem en Seastar-radar. Voor zelfverdediging beschikt het over 2 Goalkeeper-snelvuurkanonnen en andere wapensystemen. Het schip heeft verschillende humanitaire en militaire missies uitgevoerd, waaronder noodhulp na orkaan Irma in 2017 en de NAVO-reactiemacht in 2022.

Neem contact met ons op

Met uw mail aan Damen Naval komt u in contact met onze experts in het veld. Zij doen er alles aan om binnen twee werkdagen op uw e-mail te reageren.