2 okt 2019

Ambassadeurs Zweden en Verenigd Koninkrijk bezoeken Damen Schelde Naval Shipyards

De Zweedse en Britse ambassadeur hebben vandaag een bezoek gebracht aan de scheepswerf Damen Schelde in Vlissingen

Richard Keulen
2 MIN

De Zweedse en Britse ambassadeur hebben vandaag een bezoek gebracht aan de scheepswerf Damen Schelde in Vlissingen. Dit bezoek stond in het teken van het bevestigen van de wederzijdse hechte band tussen de Nederlandse marine(bouw) en haar Zweedse en Britse partners. Zowel op industrieel als defensiegebied.

Nederland en het Verenigd Koninkrijk onderhouden intensieve banden op gebied van marine samenwerking. Om de intensieve samenwerking tussen de Brits-Nederlandse marine voort te zetten is het goed dat er compatible systemen aan boord zitten. Daarom zijn Damen en Saab Kockums verheugd dat de Britse ambassadeur tijdens zijn bezoek aankondigde, dat Britse onderzeeboottechnologie gedeeld mag worden met Zweedse en Nederlandse partners.

Met de aansluiting van het Verenigd Koninkrijk bij het Zweeds-Nederlandse onderzeebootproject, ontstaat een samenwerking optima forma. Daar profiteren alle drie de landen van, in een volledig gebalanceerde samenwerking.

Aan het einde van het bezoek heeft de Zweedse Ambassadeur de vlag gehesen, die vanaf nu permanent voor het hoofdgebouw van Damen in Vlissingen hangt. Dit als symbool van de goede samenwerking die Damen met het Zweedse Saab Kockums nu heeft, op het gebied van de vervanging van Nederlandse onderzeeboten.