5 jun 2020

Contract DSNS en HML zet Combat Support Ship in de lift

Op 3 juni tekende Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) een contract met Holland Marine Lifts (HML)

Richard Keulen
3 MIN

Op 3 juni tekende Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) een contract met Holland Marine Lifts (HML) voor ontwerp, engineering, fabricage en onderhoud van de munitielift voor het Combat Support Ship (CSS) van de Koninklijke Marine (KM).

HML is een Nederlands familiebedrijf, gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht. Het bedrijf staat bekend om creatieve en hoogwaardige liftoplossingen voor de Nederlandse scheepsbouw en offshore-industrie.

Emile van der Starre, Managing Director HML

De samenwerking tussen Damen en HML begon in 2006, toen HML de personen- en goederenlift voor het amfibisch transportschip Zr.Ms. Johan de Witt leverde. Sindsdien hebben beide bedrijven samen gewerkt aan tal van projecten, waaronder de munitie- en personenliften voor de patrouilleschepen van de Holland-klasse, het Joint Support Ship Zr.Ms. Karel Doorman, de SIGMA-fregatten voor de Marokkaanse marine, het POLA-fregat voor de Mexicaanse marine en de SIGMA-fregatten voor de Indonesische marine. Daarnaast leverde het bedrijf de goederenliften voor RSV Nuyina van de Australian Antarctic Division.

Tijs Buijs, Director Operations DSNS

De samenwerking tussen de bedrijven heeft geleid tot een steeds hogere productkwaliteit en de ontwikkeling van verdere mogelijkheden voor complexe projecten, zoals het Combat Support Ship. Na ondertekening van het contract, start HML direct met de engineering. De levering van apparatuur aan het CSS staat medio 2021 gepland.

Afgelopen week tekende DSNS ook een contract met RH Marine, van een container monitoring system voor het CSS. Dit volgt op een eerder contract voor het ontwerp, engineering en leveren van apparatuur voor de elektrische, brug- en automatiseringssystemen van dit schip.