15 jul 2020

Damen-contract met Newthex opent deur naar Nederlandse kwaliteitsoplossingen voor CSS

Damen Schelde Naval Shipbuilding heeft twee contracten gesloten met het Nederlandse bedrijf Newthex

Richard Keulen
2 MIN

Damen Schelde Naval Shipbuilding heeft twee contracten gesloten met het Nederlandse bedrijf Newthex voor de levering van deuren en een luik aan het Combat Support Ship (CSS) Zr. Ms. Den Helder van de Koninklijke Marine (KM).

Eén contract betreft de levering van hydraulisch bediende huiddeuren, die de hoofdingangen, de loopbruggen en walaansluitingen kunnen afsluiten. Het andere contract is voor naar boven scharnierende liftdeuren en een containerluik.

Newthex zal deze goederen in april 2021 uitleveren. De deuren zijn op maat gemaakt voor het CSS. Ze zijn van hoge kwaliteit, water- en gasdicht en brandwerend.

Newthex heeft een sterke focus op duurzaamheid. Andere kenmerken van de deuren zijn hun gebruiksvriendelijkheid, onderhoudsgemak en hoge automatisering.

Het bedrijf heeft in het verleden met Damen samengewerkt aan defensie- en veiligheidsprojecten. Daarnaast werkt Newthex regelmatig samen met Damen Yachting om haar hoogwaardige producten te leveren aan de luxe superjachtmarkt.

Newthex is gevestigd in Sappermeer in Groningen. Het bedrijf heeft ongeveer 20 mensen in dienst en is trots op het aanbieden van oer-Hollandse oplossingen.  De productie van de staalconstructies en de aanschaf van de bijbehorende hydraulische en elektrische onderdelen vindt geheel plaats in Nederland.

From left to right: Newthex Managing Team Ruben Tienpont and Jeroen Mulder, DSNS Operations Director Tijs Buijs and Project Director CSS Arjan Risseeuw