24 sep 2020

Damen-contract met The IP Company voor het draadloze communicatiesysteem voor CSS

Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) heeft een contract getekend met het in Amsterdam gevestigde The IP Company

Richard Keulen
2 MIN

Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) heeft een contract getekend met het in Amsterdam gevestigde The IP Company voor de levering en installatie van een Wireless Communication & Messaging System (WCMS) voor het Combat Support Ship (CSS) van de Koninklijke Marine (KM), Den Helder.

Met het contract zal de KM een systeem ontvangen dat is gebaseerd op bewezen technologie en gestandaardiseerd is om gemeenschappelijkheid te bieden binnen de Nederlandse marinevloot. The IP Company heeft in het verleden het WCMS geleverd aan boord van de Oceangoing Patrol Vessels van de Holland Klasse en het Joint Support Ship Zr.Ms. Karel Doorman. Dit betekent dat het complete CSS-systeem dezelfde look en feel heeft als de systemen die op de andere schepen worden gebruikt. Het garandeert ook dat nieuwe ontwikkelingen van het WCMS op de Holland Klasse en Zr.Ms. Karel Doorman ook op de CSS zullen worden geïmplementeerd. Deze gemeenschappelijkheid biedt niet alleen vertrouwdheid voor de bemanning, maar optimaliseert ook training, onderhoud en andere processen.

The IP Company CEO Ronald Koppelman

Het in Amsterdam gevestigde The IP Company loopt voorop op het gebied van technologie en biedt innovatieve oplossingen voor een echt state-of-the-art beveiligd draadloos communicatiesysteem. Het unieke van de systemen is dat ze zowel spraak als data overbrengen, waardoor communicatie tussen bemanningsleden mogelijk is, zowel op administratief als op operationeel gebied. Het systeem is geïntegreerd en verbindt zowel gewone bureautelefoons als veilige draadloze handheld-apparaten, allemaal verder uitgebreid met specifieke functies voor maritiem gebruik, zodat informatie direct bij de juiste mensen terechtkomt. Deze mensen kunnen dan onmiddellijk worden gemobiliseerd, wat de efficiëntie verhoogt en de veiligheid aan boord verbetert.

Defence Materiel Organisation (DMO) Project Manager Capt. (N) Glijn van Marion and DSNS Project Director Arjan Risseeuw

Hoewel DSNS en The IP Company hebben meegewerkt op eerdere schepen die voor de KM zijn gebouwd, zullen de twee bedrijven nu rechtstreeks samenwerken om de CSS te voorzien van een draadloos communicatiesysteem met bewezen hoge betrouwbaarheid. Na ondertekening van het contract begint The IP Company met de engineering. De levering van apparatuur aan de CSS is gepland voor de eerste helft van 2022.