15 jun 2017

Damen één met Sail Den Helder en de Marinedagen

Damen is niet alleen hoofdsponsor van Sail maar is ook aanwezig op de Marinedagen

Richard Keulen
2 MIN

Op 23, 24 en 25 juni vinden Sail Den Helder en de Marinedagen plaats. Tijdens deze twee grootse nautische evenementen in de Noordkop van Noord Holland zal ook Damen zich presenteren. Damen is niet alleen hoofdsponsor van Sail maar is ook aanwezig op de Marinedagen.

Damen heeft door de jaren heen een unieke relatie ontwikkeld met de Koninklijke Marine, waarbij deze als launching customer voor de vele Damen-schepen fungeert. Damen is daarom ook aanwezig met een stand op het voertuigendek van de Zr.Ms. Karel Doorman, waar een recent ontwikkelde Virtual Reality (VR) tool wordt gedemonstreerd. Middels VR kan de bezoeker zichzelf achterin een patrouilleschip van de Hollandklasse wanen. Deze VR-simulatie is door Damen in nauwe samenwerking met Defensie (CZSK) en Ordina ontwikkeld.

Damen bouwt niet alleen moderne marineschepen.  In 2014 nog voltooide de werf de bouw van een unieke zeilklipper voor de marine van Oman, de Shabab Oman II. Zo’n 15 jaar eerder voltooide Damen de Cisne Branco. Beide schepen zullen aanwezig zijn tijdens de Sail. Daarmee is Damen dus ook helemaal thuis tussen de klassieke zeilschepen van Sail Den Helder. Kortom, het ideale weekend om meer over Damen te weten te komen.

Meer informatie over de Shabab Oman II is hier te vinden. Over de Cisne Branco lees je hier meer.