29 apr 2021

Damen en International werken 50 jaar samen aan de schepen van de Koninklijke Marine

Damen en International hebben een overeenkomst gesloten aangaande de levering van verfsystemen ofwel coatings en technische ondersteuning voor de voorbehandeling en conservering van het Combat Support Ship (CSS)

Richard Keulen
2 MIN

Damen en International hebben een overeenkomst gesloten aangaande de levering van verfsystemen ofwel coatings en technische ondersteuning voor de voorbehandeling en conservering van het Combat Support Ship (CSS) voor de Koninklijke Marine (KM).

De gekozen anticorrosieve producten van International zijn met aluminium gepigmenteerde pure epoxy coatings die een langdurige bescherming bieden. Daarnaast zorgen biocidevrije coatings voor aangroeiwering voor extra efficiëntie van het schip vanwege de verminderde weerstand van de romp door het water. De levering voor het CSS wordt gespreid over de gehele tijdsduur van het project. Zodra er coatings nodig zijn, wordt deze direct geleverd.

Marcel van Goor, Sales Manager, International en Erik Kain, Sales Representative, International

Het is niet voor het eerst dat Damen met International samenwerkt. De samenwerking gaat terug tot aan de vroege jaren zeventig. En niet alleen de schepen gebouwd door Damen Naval worden voorzien van de producten van International, ook de overige scheepswerven binnen de Damen Shipyards Group worden wereldwijd voorzien van deze hoogwaardige producten.

Capt (N) Glijn van Marion, Defensie Materieel Organisatie en Project Directeur CSS Arjan Risseeuw, Damen Naval

International is één van de grootste fabrikanten van hoogwaardige coatings voor de scheepvaart. Het is onderdeel van AkzoNobel, met 33.500 medewerkers wereldwijd en hoofdkantoor in Amsterdam. Productie in Nederland vindt plaatst in Sassenheim, Groot-Ammers (bij Schoonhoven) en Wapenveld (bij Zwolle). International biedt daarmee plaats aan 50 werknemers in Nederland. Het Europese Regional Distribution Center (RDC) van International is gevestigd in Venlo. Wereldwijd beschikt International over 18 fabrieken, vier laboratoriums en zes RDC’s waaruit ruim 500 havens overal ter wereld kunnen worden bediend.