11 jun 2021

Damen en Trinoxx tekenen voor samenwerking op het nieuwe Combat Support Ship

Damen Naval en Trinoxx slaan opnieuw de handen ineen voor een nieuwe samenwerking

Richard Keulen
3 MIN

Damen Naval en Trinoxx slaan opnieuw de handen ineen voor een nieuwe samenwerking. Trinoxx zal hierbij de engineering, productie en levering van ramen en patrijspoorten voor het Combat Support Ship (CSS) voor de Koninklijke Marine (KM) verzorgen. De werkzaamheden worden uitgevoerd bij Damen Shipyards Galati in Roemenië, waar het CSS wordt gebouwd.

Net als Damen is ook Trinoxx van Nederlandse bodem afkomstig. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hardinxveld-Giessendam. Naast ramen en patrijspoorten is Trinoxx een toonaangevende speler op het gebied van uitrusting voor de inrichting van accommodatie, stuurstoelen en scheepsliften.

Arjan Risseeuw, CSS Project Directeur Damen Naval tekent het contract namens Damen

Trinoxx heeft al een decennialange samenwerking met Damen en levert haar producten over de gehele wereld aan diverse Damen locaties.

Damen Naval kijkt terug op geslaagde samenwerkingen in het verleden met Trinoxx zoals de Holland-klasse ocean-going patrol vessels en het Joint Support Ship Zr.Ms. Karel Doorman voor de KM.

On the top image: Danny Brand, CEO van Trinoxx BV, tekent het contract in het bijzijn van Wieb Hoogerwerf, (Tactical) Inkoper Damen Naval