27 mrt 2020

Damen maakt voortgang met de eerste twee contracten voor het Combat Support Ship (CSS)

Ook tijdens de Corona-crisis zet Damen in om operationeel te blijven om de belangrijke projecten voor Defensie voort te zetten

Richard Keulen
2 MIN

Ook tijdens de Corona-crisis zet Damen in om operationeel te blijven om de belangrijke projecten voor Defensie voort te zetten.

Eerder deze week, met een aangepaste werkwijze conform de actuele richtlijnen van het RIVM, zijn de eerste twee contracten voor het Combat Support Ship (CSS) voor de Koninklijke Marine ondertekend.

Joep Hopman, Managing Director Heinen & Hopman

RH Marine, toonaangevende systeemintegrator en innovator van brugsystemen, elektrische en automatiseringssystemen in de maritieme industrie, en Heinen & Hopman, wereldwijd specialist op het gebied van Heating, Ventilation, Airconditioning + Refrigeration systemen (HVAC+R systemen), gaan direct aan de slag met engineering, terwijl de eerste leveringen van apparatuur voor het CSS medio 2021 worden verwacht.

Hugo Loudon, Managing Director RH Marine

De Nederlandse onderaannemers, onze partners voor alle nieuwbouw projecten voor de Koninklijke Marine in de afgelopen decennia, kunnen nu na deze ondertekening toch samen aan de slag met meer dan 200 manjaren Nederlandse content. Samen met Damen als hoofdaannemer en nog vele andere te contracteren onderaannemers, wordt een groot deel van de Nederlandse marinebouw ingezet, om mee te werken aan dit nieuwe en broodnodige schip.

De oplevering van het CSS staat gepland voor het 2e kwartaal van 2024. Een jaar later, in het 2e kwartaal van 2025, moet het CSS operationeel inzetbaar zijn.

On the top image: Hein van Ameijden, Managing Director Damen Schelde Naval Shipbuilding