17 mrt 2021

Damen Naval in zee met Wouter Witzel voor elektrische en hydraulische vlinderkleppen op het Combat Support Ship

Damen en de Nederlandse producent van vlinderkleppen Wouter Witzel (WW) hebben onlangs een nieuw contract getekend

Richard Keulen
2 MIN

Damen en de Nederlandse producent van vlinderkleppen Wouter Witzel (WW) hebben onlangs een nieuw contract getekend. Het bedrijf levert alle remote control afsluiters voor het nieuwe Combat Support Ship (CSS) dat Damen bouwt voor de Koninklijke Marine. De afsluiters worden volledig in Losser, in de provincie Overijssel, geëngineerd en geproduceerd.

WW is sinds 1966 internationaal bekend om industriële vlinderkleppen en aandrijvingen, en biedt een zeer breed assortiment. Met 250 medewerkers in Nederland, levert WW een klant specifieke oplossing, waardoor de hoogwaardige afsluiters breder inzetbaar zijn, met een langere levensduur en lagere onderhoudskosten. Daarnaast kan het bedrijf, vanwege eigen productie, flexibel reageren op specifieke wensen van klanten.

Arjan Risseeuw, Project Director CSS Damen Naval

Het is niet voor het eerst dat het bedrijf een contract sluit met Damen. De gezamenlijke visie op ‘total cost of ownership’ heeft geleid tot een lange- en succesvolle samenwerking tussen Damen en Wouter Witzel. De bedrijven werken al ruim 20 jaar samen op zowel marineschepen als schepen voor de commerciële sector, zoals platform supply vessels (PSV) en scrubber installaties. Naast het CSS, zijn de M-fregatten en het Joint Support Ship Zr.Ms. Karel Doorman uitgerust met WW afsluiters. Onlangs heeft het bedrijf afsluiters geleverd voor de LST 100 landing craft die Damen bouwt voor de Nigeriaanse marine.

On the top image: Peter Heijink, Managing Director Wouter Witzel