27 jul 2021

Damen Naval investeert in nieuwe snijmachine

Damen Naval heeft een nieuwe metaalsnijmachine aangeschaft bij Messer Cutting Systems GmbH

Richard Keulen
3 MIN

Damen Naval heeft een nieuwe metaalsnijmachine aangeschaft bij Messer Cutting Systems GmbH. Het gaat om een state-of-the-art CNC-gestuurde machine die bekend staat om zijn krachtige en accurate prestaties. De machine kan daarnaast plasma- en autogeen snijden, en is geschikt voor alle koolstofstaalsoorten, roestvrij staal en aluminium. Het biedt Damen Naval hiermee een veelzijdige snijmachine.

De aanschaf onderstreept de fundamentele langetermijnplannen van Damen Naval voor investeringen in nieuwe apparatuur. “Dankzij de meest up-to-date apparatuur zijn we op onze scheepswerven in Nederland in de gelegenheid om onze klanten schepen voor de verschillende defensiemarkten te leveren die met precisie zijn geëngineerd en gebouwd”, aldus Tijs Buijs, operations director bij Damen Naval.

Contractondertekening: Tijs Buijs, Operations Director Damen Naval

De machine wordt van de zomer geïnstalleerd en zal tegen begin september inzetbaar zijn. Ook training is een belangrijk onderdeel van het contract. Medewerkers van Damen Naval gaan hiervoor naar Messer Cutting Systems in Duitsland en zullen daarna regelmatig on the job training krijgen in Vlissingen.

On the top image: Multitherm productiehal bij Messer Cutting Systems GmbH, waar de nieuwe machine wordt opgebouwd