14 feb 2020

Damen-schip PNS YARMOOK in gebruik genomen

De Pakistaanse marine heeft op donderdag het patrouilleschip PNS Yarmook in gebruik genomen

Richard Keulen
2 MIN

De Pakistaanse marine heeft op donderdag het patrouilleschip PNS Yarmook in gebruik genomen. Dit gebeurde tijdens een ceremonie in Constanta Port, Roemenië. De ceremonie werd bijgewoond door diverse hoogwaardigheidsbekleders uit Pakistan, Roemenië en het projectteam van Damen Shipyards. Het is de eerste van twee ‘Offhore Patrol Vessels’ die voor de Pakistaanse marine wordt gebouwd.

Damen levert het tweede schip PNS TABUK in mei van dit jaar op. Beide schepen kunnen verschillende maritieme operaties uitvoeren, waarbij ze gebruik kunnen maken van zowel een helikopter als een UAV. De schepen met een waterverplaatsing van 2300 ton, kunnen daarnaast twee snelle RHIB’s meenemen. Daarnaast hebben ze voorzieningen voor missie-specifieke containers die aan boord kunnen worden geplaatst.

Vice-admiraal Muhammad Fayyaz Gilani HI (M) van de Pakistaanse marinestaf, benadrukte tijdens de ceremonie het belang van he project voor de Pakistaanse marine. “Met deze schepen wordt het vermogen om de maritieme grenzen te beschermen, aanzienlijk verbeterd.” Damen bouwde de PNS YARMOOK op haar werf in Galati. Deze werf bouwde eerder al tientallen schepen in het defensie- en veiligheidssegment, waaronder de laatste zeven grote marineschepen voor de Koninklijke Marine.