23 dec 2020

Damen tekent nieuw contract met Nederlandse leverancier voor het Combat Support Ship

Damen Schelde Naval Shipbuilding en Dräger Nederland hebben een contract getekend voor medical piping, inclusief area control unit, voor het nieuwe Combat Support Ship

Richard Keulen
2 MIN

Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) en Dräger Nederland hebben een contract getekend voor medical piping, inclusief area control unit, voor het nieuwe Combat Support Ship (CSS) voor de Koninklijke Marine (KM). Het CSS wordt voorzien van een hospitaal waarvoor Dräger de distributieleidingen voor de medische gassen levert, installeert en in bedrijf stelt. De eerste leidingen worden gemonteerd in het eerste kwartaal van 2023.

Dräger Nederland, gevestigd in Zoetermeer en Hoogvliet met 444 medewerkers, levert medische -en veiligheidsapparatuur, waaronder beademings -en anesthesietoestellen, adembescherming en gasdetectie, voor verschillende markten, van scheepvaart tot gezondheidszorg, industrie en hulpdiensten.

Arjan Risseeuw, CSS Project Director DSNS

DSNS en Dräger Nederland werken al tientallen jaren samen aan de schepen voor de KM, waaronder de vier patrouilleschepen van de Holland klasse, het Joint Support Ship Zr.Ms. Karel Doorman, en de amfibische transport schepen Zr.Ms. Rotterdam en Zr.Ms. Johan de Witt. Hiervoor heeft Dräger Nederland de voorzieningen ten behoeve van medische gassen en gasdetectie geleverd en blijft het bedrijf betrokken bij het onderhoud van deze systemen.

Naast DSNS, werkt Dräger Nederland samen met andere Damen bedrijven, waaronder Damen Shiprepair & Conversion (de renovatie van OceanXplorer), Damen Yachting (expeditiejacht Damen SeaXplorer 77) en Damen Workboats.

On the top image: Robert den Brave, Managing Director Dräger Nederland B.V.