26 jun 2018

De Mexicaanse marine en Damen werken samen aan het meest technologisch geavanceerde marineschip in Latijns-Amerika

Damen Shipyards Group en de Mexicaanse marine, via het Directoraat-Generaal Scheepsbouw, werken momenteel samen aan de de bouw van het Long Range Ocean Patrolship het meest geavanceerde marineschip in zijn klasse in Latijns-Amerika

Richard Keulen
3 MIN

Damen Shipyards Group en de Mexicaanse marine, via het Directoraat-Generaal Scheepsbouw, werken momenteel samen aan de de bouw van het Long Range Ocean Patrolship (POLA in de Spaanse afkorting) het meest geavanceerde marineschip in zijn klasse in Latijns-Amerika. Hiermee voegt de Mexicaanse marine zich bij de lange lijst van zeemachten uit de hele wereld die schepen van Damen Schelde Naval Shipbuilding in hun vloot hebben. De POLA is de Mexicaanse versie van de Damen SIGMA 10514, een bewezen ontwerp dat internationaal succesvolle resultaten heeft geboekt. De POLA is 107 meter lang en 14 meter breed. De snelheid bedraagt 25 knopen en het schip kan meer dan 20 dagen ononderbroken ingezet worden.

Een vertegenwoordiger van Damen zegt, “Dit schip is in staat om verschillende missies uit te voeren zoals het bewaken van de Mexicaanse soevereiniteit, samenwerking op het gebied van internationale operaties, zoek- en reddingsoperaties met een grote actieradius en humanitaire hulpverlening. De POLA zal ook bescherming van de Mexicaanse maritieme belangen buiten de Exclusieve Economische Zone leveren.

Damen, met zijn internationale ervaring op het gebied van de constructie van complexe vaartuigen, draagt met dit project ook kennis over aan de Mexicaanse scheepsbouwindustrie. Dit is een proces dat Damen regelmatig onderneemt via Damen Technical Cooperation (DTC). Dit project brengt het DTC-concept naar het volgende niveau. Damen en de Mexicaanse marine namen de beslissing om twee van de zes modulaire secties van het schip bij Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) in Vlissingen te bouwen.

De resterende vier modules worden ter plaatse in Mexicogebouwd. De constructie van deze modules, tezamen met de integratie, wordt uitgevoerd door een werf die daarin samenwerkt met Damen. “Op deze manier,” stelt de vertegenwoordiger van Damen, “zal het schip grotendeels voor Mexico, in Mexico en door Mexicanen gebouwd worden.”

Tijdens de constructie van de modules in Europa, is een Mexicaans team in Nederland gebaseerd om toe te zien op het proces en zodat kennis aan hen overgedragen wordt. Tegelijkertijd profiteert Damen van de overdracht van specifieke expertise over de regio door de Mexicaanse delegatie.

De eerste van de modules uit Nederland is al in Mexico gearriveerd, waar de module door Mexicaans personeel geïntegreerd zal worden met twee modules die al in Salina Cruz gebouwd zijn. Slechts vijftien maanden nadat het contract getekend is, ligt de romp al klaar in het droogdok. Deze wordt nu klaargemaakt om de andere bovenbouwmodules te ontvangen.

De doopceremonie van de POLA is gepland in november 2018. Hierna zal een volledig geïntegreerd proces van tewerkstelling, inbedrijfstelling, training, tests en proeven voortgezet worden in 2019.