12 jul 2018

DSNS en DMI tekenen Letters of Intent voor gezamenlijke ontwikkeling en innovatie

DSNS en DMI tekenen Letters of Intent voor gezamenlijke ontwikkeling en innovatie in de kennisgebieden Data Science en Extended Reality voor marineschepen

Richard Keulen
1 MIN

Op 26 juni hebben de Koninklijke Marine (Directeur DMI, Commandeur Peter Knipping) en Damen Schelde Naval Shipbuilding (Directeur Products en Proposals, Jean Paul Claassen) twee Letters of Intent (LoI) getekend die de wederzijdse toewijding bevestigen voor het gezamenlijk ontwikkelen en innoveren in de kennisgebieden Data Science en Extented Reality (XR) voor marineschepen.

In de marinehaven van Den helder hebben de Koninklijke Marine en Damen Schelde Naval Shipbuilding het belang van data science en XR benadrukt door het tekenen van deze LoI’s. De applicaties van deze innovatieve technieken zijn ongeëvenaard en beide partijen geloven dat de toepassing op marineschepen van grote waarde kan zijn in de toekomst. De toewijding die beide partijen demonstreren benadrukt de duidelijke visie van een structurele samenwerking om innovatie te versnellen. Het potentieel van deze innovatieve oplossingen zou een begin kunnen zijn van een nieuw tijdperk in het domein van onderhoud en training.