27 aug 2021

Een korte geschiedenis van conventionele onderzeeboten, door onze partner SAAB

Damen Shipyards heeft de handen ineengeslagen met Saab Kockums voor het vervangingsprogramma van de Walrusklasse onderzeeboten van de Koninklijke Marine

Richard Keulen
1 MIN

Damen Shipyards heeft de handen ineengeslagen met Saab Kockums voor het vervangingsprogramma van de Walrusklasse onderzeeboten van de Koninklijke Marine. Het Zweeds-Nederlandse team voorziet in een unieke en substantiële rol voor Nederlandse onderzoeksinstituten en de zelfscheppende marinebouw; niet alleen voor de nieuwbouw, maar ook voor decennialang onderhoud en lifecycle support. Samen vertegenwoordigen Damen Naval en Saab Kockums eeuwenlange ervaring op het gebied van marinebouw. Ze hebben honderden marineschepen en conventionele onderzeeërs afgeleverd. Zowel in Zweden als in Nederland, twee gelijkgestemde Europese partners dus!

In deze video een korte geschiedenis van de conventionele onderzeeboot. Wat is de waarde van de exploitatie van deze moderne conventionele onderzeeboten? Waarom zijn ze zo belangrijk en uniek? Zie en hoor waarom en hoe zij in vredestijd en conflicten een actieve rol spelen om onze economie en maatschappij te beschermen.

Placeholder