16 nov 2021

Een stil Combat Support Ship met behulp van Trelleborg trillingdempers

Trelleborg zal de trillingsdempers voor de hoofdelektromotoren van het Combat Support Ship leveren, dat Damen Naval ontwerpt en bouwt voor de Koninklijke Marine

Richard Keulen
3 MIN

Recent hebben Trelleborg Antivibrations Solutions en Damen Naval een nieuw contract getekend. Trelleborg zal de trillingsdempers voor de hoofdelektromotoren van het Combat Support Ship (CSS) leveren, dat Damen Naval ontwerpt en bouwt voor de Koninklijke Marine (KM). De “rubbersamenstelling” voor de equi-frequentiebevestigingen is speciaal voor deze toepassing ontworpen.

Trelleborg Antivibrations Solutions Netherlands BV is al meer dan een eeuw pionier op het gebied van toegepaste polymeertechnologie. Het moederbedrijf Trelleborg Group is met 24.000 werknemers actief in 120 productiefaciliteiten in meer dan 50 landen. De vestiging in Dordrecht richt zich op schokabsorptie en het verwijderen van ongewenste geluiden en trillingen.

Ook andere Damen entiteiten werken samen met Trelleborg, waaronder Damen Shipyards Group in Gorinchem en verschillende werven van de Damen Shiprepair & Conversion divisie.

Zoals Damen, is Trelleborg trouw partner van het Ministerie van Defensie. Trelleborg Antivibration Solutions biedt innovatieve oplossingen volgens de strengste eisen van technische militaire standaarden en specificaties om hightech marine systemen te beschermen tegen de impact van schokken, en tegelijkertijd geluid en trillingen te dempen. Al 40 jaar levert Trelleborg innovatieve oplossingen voor de marineschepen van de KM, waaronder de Tripartite mijnenjagers, gebouwd in de jaren ‘80, de luchtverdedigings- en commandofregatten van De Zeven Provinciën klasse en de Zr.Ms. Karel Doorman, gebouwd in de laatste twee decennia door Damen Naval.

On the top image: Dennis de Jong, Managing Director Trelleborg Antivibration Solutions Netherlands B.V.