3 feb 2020

Midlife update Johan de Witt in de ontwerpfase

Het amfibische transportschip Zr.Ms. Johan de Witt zit bijna op de helft van de geplande levensduur

Richard Keulen
2 MIN

Het amfibische transportschip Zr.Ms. Johan de Witt zit bijna op de helft van de geplande levensduur. Om die tot 2032 te garanderen en het schip operationeel inzetbaar en relevant te houden, krijgt het een zogenoemde midlife update (MLU). De werkzaamheden moeten eind 2021 starten. Daarom zijn afgelopen vrijdag contracten getekend met Damen Schelde Naval Shipbuilding en RH Marine. Laatstgenoemde is gespecialiseerd in maritieme elektrische en automatiseringssystemen.

De voorbereidende fase is nu klaar en de contracten hebben betrekking op de basic design fase. Die wordt nog gevolgd door de detail engineering, waarna aan de werkvoorbereiding en uitvoering kan starten. Om efficiëntie redenen wordt de MLU gecombineerd met het geplande periodiek onderhoud.

Verhelpen problemen

In de basic design fase worden de meer dan 60 MLU-aanpassingen en het onderhoud verwerkt tot een goed werkend totaalplan. De aanpassingen variëren van het aanbrengen van aanvullende wapensystemen tot het verhelpen van structurele problemen. Hieronder vallen ook het upgraden van automatiseringssystemen, netwerken, het aanbrengen van hedendaagse sportvoorzieningen en het moderniseren van de medische faciliteiten.

Damen Schelde Naval Shipbuilding en RH Marine voeren de opdracht uit met de Defensie Materieel Organisatie en de Directie Materiel Instandhouding, het onderhoudsbedrijf van de marine.