9 mrt 2021

Nederlands hoogwaardig additief injectiesysteem aan boord van Combat Support Ship

Damen en ODS Metering Systems hebben een contract ondertekend voor leveringen ten behoeve van het nieuwe bevoorradingsschip voor de Koninklijke Marine, het Combat Support Ship

Richard Keulen
2 MIN

Damen en ODS Metering Systems hebben een contract ondertekend voor leveringen ten behoeve van het nieuwe bevoorradingsschip voor de Koninklijke Marine (KM), het Combat Support Ship (CSS). ODS Metering Systems realiseert een nieuw additief injectiesysteem ten behoeve van helikopterbrandstof waarmee de conditie van de motoren van de helikopters kan worden bewaard.

Uniek aan dit systeem is de injectie van PPM’s (Parts Per Million) van het additief. Dit zorgt ervoor dat, met grote zekerheid, de juiste hoeveelheid additief in de brandstof wordt toegevoegd. De kwaliteit van de helikopter brandstof wordt hiermee verhoogd. Naast het leveren van het systeem verzorgt het bedrijf ook de in bedrijfstelling van het systeem in Roemenië, waar het CSS wordt gebouwd door Damen.

Arjan Risseeuw, Damen Naval Project Director CSS

ODS Metering Systems is gevestigd in Barendrecht. Naast 60 werknemers in Nederland, zijn nog 75 medewerkers werkzaam in landen als België, Dubai, Saudi-Arabië en Singapore. Het wereldwijd opererende bedrijf heeft veel ervaring op het gebied van (helikopter)refueling units en heeft ook het additief injectiesysteem aan boord van de patrouilleschepen van de Hollandklasse bij de KM geleverd. Naast aan de KM, levert het bedrijf flow- en analysesystemen aan de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Landmacht.

Eugène de Raaff, ODS Metering Systems Sales Manager