15 feb 2021

Nederlandse industrie voorziet het nieuwe Combat Support Ship van optimale brandblussystemen

Damen heeft een nieuw contract ondertekend met het Nederlandse bedrijf Hi-Safe

Richard Keulen
1 MIN

Damen heeft een nieuw contract ondertekend met het Nederlandse bedrijf Hi-Safe. Hi-Safe zal het Combat Support Ship (CSS) bestemd voor de Koninklijke Marine (KM) voorzien van blusschuim- en blusgassystemen. De levering vindt in oktober 2021 plaats; medio 2023 worden de systemen in bedrijf gesteld.

Hi-Safe, gevestigd in Dordrecht, heeft ruime ervaring in het adviseren, ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden van brand- en explosie-onderdrukkingssystemen.

Met ongeveer 40 medewerkers, levert Hi-Safe een uitgebreid pakket aan oplossingen en diensten voor verschillende sectoren zoals datacenters, petrochemische industrie, maak- en procesindustrie en scheepvaartindustrie. Ook binnen de energie transitie heeft Hi-Safe innovatieve oplossingen.

From left to right: Hi-Safe Project Manager Evert van Unnik, Managing Director Jack Reuvers, Key Account Manager Stef Klein

Naast Hi-Safe is ook InnoVfoam B.V., een Nederlands blusschuimspecialist, betrokken bij het ontwerp van het blusschuimsysteem voor het CSS. InnoVfoam B.V., gevestigd in Oudkarspel, ontwikkelt blusschuimsystemen voor de luchtvaart en industrie. Het bedrijf beschikt over interne demonstratiefaciliteiten en een eigen laboratorium voor kwaliteitsanalyses.

Hi-Safe en InnoVfoam hebben in het verleden ook samengewerkt bij de bouw van het Joint Support Ship Zr.Ms. Karel Doorman. De bedrijven hebben een aantal brandblussystemen voor dit schip geleverd, waaronder een blusschuimsysteem met elektrisch bedienbare brandblusmonitoren toereikend voor gebruik op het enorme helikopterdek.

On the top image: Damen Naval Director Operations Tijs Buijs