21 jan 2021

Nieuwe tijd, nieuwe naam: Damen Naval - Securing Our Seas

Zijn wij een betrouwbare partner op de internationale markt, bekend om onze rol als full-service provider of integrator, gedurende de gehele levenscyclus van onze schepen

Richard Keulen
3 MIN

Met wortels van de organisatie die tot bijna 150 jaar teruggaan – de Koninklijke Scheldewerf in Vlissingen – heeft Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) een rijke traditie binnen de Nederlandse marinebouw. Met meer dan 400 geleverde schepen aan klanten over de hele wereld, zijn wij een betrouwbare partner op de internationale markt, bekend om onze rol als full-service provider of integrator, gedurende de gehele levenscyclus van onze schepen. Terwijl we trots zijn op ons erfgoed, kijken we nu vooral ook naar de toekomst.

DSNS is nu onderdeel van Damen Naval, de marinebouwdivisie van de Damen Shipyards Group, waarin alle marinebouwactiviteiten van de groep in binnen- en buitenland zijn ondergebracht. Ons bedrijf zal vanaf nu ook deze naam gaan voeren. Samen met de divisies Workboats, Yachting, Mid-Sized Vessels, Repair & Conversion en Maritime Ventures en Services vormt Damen Naval de nieuwe, meer vereenvoudigde structuur van de Damen Shipyards Group.

De vorming van Damen Naval volgt op een reeks indrukwekkende prestaties op de internationale markt, waaronder onze selectie voor het ontwerp en de bouw van de F126-fregatten van de Duitse marine en de levering van de 10e SIGMA-fregat voor de exportmarkt. Bovendien zijn we trots op onze lange traditie van dienstverlening aan de Koninklijke Marine, de launching customer van acht opeenvolgende generaties ‘Damen Combatants’. Deze relatie wordt vandaag de dag voortgezet met het contract voor de bouw van het nieuwe Combat Support Schip van de Koninklijke Marine en het nieuwe Anti-Submarine Warfare Fregat (ASWF) voor zowel Nederland als België. Daarnaast zijn we trots op onze voorselectie als één van de partijen – samen met partner Saab Kockums – voor het vervangingsprogramma van de Walrusklasse onderzeeboten.

We zullen onze nieuwe divisienaam, Damen Naval, omarmen. Een eenvoudige, internationale naam, die zorgt voor consistentie in de communicatie. Het zal onze ambities om onze exposure te vergroten ondersteunen. Gelijke tijd zal onze identiteit niet veranderen. Dat betekent dat we marineschepen blijven produceren met een lange levensduur, door het integreren van geavanceerde technologie en kostenefficiënte ontwerp-oplossingen. We blijven ons inzetten om de veiligheidsbelangen van onze klanten op zee te helpen beschermen. Daarnaast blijven we een veilige en prettige werkomgeving voor hun bemanningen bieden. We blijven ons daarnaast inzetten om onze vaardigheden optimaal te benutten, om de ontwikkeling van een duurzame scheepsbouwindustrie in het land van de klant te ondersteunen. Dit omvat onder meer door het bouwen op locatie, training en uitgebreide kennisoverdrachtprogramma’s.  Om ervoor te zorgen dat we deze doelen bereiken, streven we ernaar het beste en slimste talent aan te trekken en te behouden en te investeren in de nieuwste technologieën.

Damen – Oceans of possibilities.