4 feb 2021

Palfinger Nederland verzorgt lifeboats en davit systems voor het nieuwe Combat Support Ship

De samenwerking tussen Palfinger Marine Nederland en Damen wordt versterkt met een nieuw contract voor het Combat Support Ship Den Helder dat is bestemd voor de Koninklijke Marine

Richard Keulen
1 MIN

De samenwerking tussen Palfinger Marine Nederland en Damen wordt versterkt met een nieuw contract voor het Combat Support Ship (CSS) Den Helder dat is bestemd voor de Koninklijke Marine (KM). Het ondertekende contract omvat engineering en levering van lifeboats en davit systems.

De davits zijn van het ‘totally enclosed’ type en zijn special ontworpen voor “cold weather conditions”. De reddingsboten worden uitgevoerd als “tanker versie” en kunnen in de meest barre omstandigheden functioneren. De levering van de reddingsboten en bijbehorende davits staat gepland vanaf september 2022.

Capt. (N) Glijn van Marion - Defence Materiel Organisation and Arjan Risseeuw - Damen Naval Project Director CSS

Palfinger Marine Nederland – waaronder voormalig Ned-Deck Marine, een betrouwbare toeleverancier van Damen – is gevestigd in Harderwijk en heeft in totaal 150 werknemers in Nederland.

Damen Naval en Palfinger Marine Nederland delen reeds een lange samenwerking, onder andere met de bouw van de vier patrouilleschepen van de Hollandklasse en het Joint Support Ship (JSS) Karel Doorman voor de Koninklijke Marine, evenals schepen die zijn gebouwd voor exportklanten zoals de SIGMA-combatants voor de Marokkaanse en de Indonesische marines.

On the top image: Martin van de Braak - Palfinger Marine Area Sales Manager