16 nov 2017

Saab & Damen samen op symposium

Op donderdag 30 november is Ahoy in Rotterdam gevuld met militairen, politici en topmensen van bedrijven uit de defensie- en veiligheidssector

Richard Keulen
2 MIN

Op donderdag 30 november is Ahoy in Rotterdam gevuld met militairen, politici en topmensen van bedrijven uit de defensie- en veiligheidssector.

Dan vindt het jaarlijks terugkerende symposium van de stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) plaats. Naast het inhoudelijk symposium exposeren ruim 130 bedrijven en vinden diverse break-out sessies plaats, waar wordt gesproken over de belangrijkste veiligheidsthema’s van deze tijd. Op de volgende belangrijke vraag wordt tijdens het symposium een antwoord gezocht:

“Is de gehele Defensie en Veiligheid branche voldoende adaptief, proactief, toekomstbestendig en flexibel?”

Daarmee wordt een bijzonder relevant thema in relatie tot de vervangingsprogramma’s van de Koninklijke Marine aangesneden. Saab en Damen zijn in de race om de vervanger voor de Walrusklasse te leveren. Een van de voordelen van hun onderzeeboot-concept is de modulaire bouw. Dit houdt in dat systemen of subsystemen in de onderzeeër, gedurende de life-cycle, relatief eenvoudig kunnen worden vervangen. Dit is een essentiële voorwaarde voor het (kosten) effectief onderhoud gedurende de levensduur van de onderzeeboot. Op deze manier kunnen onderzeeboten immers op ieder gewenst moment, van de nieuwste (Nederlandse) technieken worden voorzien. Daarmee speelt het ontwerp van de Zweeds-Nederlandse onderzeeboot in op de adaptieve behoefte van de krijgsmacht.

Ook benieuwd naar de manier waarop Saab-Damen zich aanpast aan de snel wijzigende omstandigheden in de Defensie- en Veiligheidsbranche? Bezoek dan de gezamenlijke Saab-Damen stand tijdens het NIDV-symposium!