19 jun 2017

Veteranen tentoonstelling geopend bij Damen Schelde Naval Shipbuilding

DSNS hecht veel waarde aan het geven van erkenning en waardering voor de inzet van onze veteranen

Richard Keulen
2 MIN

Aanstaande zaterdag vieren we de Nederlandse Veteranendag. Traditioneel het hoogtepunt van deze dag is het Nationaal defilé in Den Haag met meer dan 5000 veteranen en militairen als deelnemers. In Vlissingen is er een kleine tentoonstelling te bezoeken om meer te weten te komen over Nederlandse militaire inzet wereldwijd. De persoonlijke verhalen van diverse veteranen, ingezet in dienst van de vrede, worden hier toegelicht op twee grote panelen en in een aantal video’s. De tentoonstelling is vandaag officieel geopend in de hal van het hoofdgebouw van DSNS en is open voor publiek.

DSNS hecht veel waarde aan het geven van erkenning en waardering voor de inzet van onze veteranen. Ook onder het personeel bevinden zich meerdere veteranen. Overigens is het schenken van aandacht aan veteranen niet los te zien van andere maatschappelijke activiteiten die de Vlissingse Damen bedrijven ondernemen. Het vijftal bedrijven (naast DSNS zijn dat: Damen Shiprepair Vlissingen, Damen Schelde Marine Services, Damen Schelde Gears en Amels) is alleen al vanwege de kleine 900 mannen en vrouwen die er, afhankelijk van bezetting, werken niet weg te denken uit de omgeving. Daarnaast zijn er nauwe samenwerkingen met het onderwijs (o.a. Hogeschool Zeeland en TU Delft) en worden lokale sport- en cultuurevenement gesponsord.

Meer informatie over de historie en de activiteiten van de Vlissingse Damen bedrijven is te vinden in onze brochure, te downloaden via deze link.

NB: De tentoonstelling, ‘Veteranen: ingezet in dienst van de vrede’, is voor iedereen te bezoeken in de hal van het hoofdgebouw van Damen Schelde Naval Shipbuilding van maandag 19 juni t/m vrijdag 30 juni. Het kantoor aan De Willem Ruysstraat 99 in Vlissingen is voor bezoek geopend op werkdagen van 9:00 tot 17:00.