22 nov 2017

WASUB kan bouwen op kennis en ervaring van Damen

WASUB is een DreamTeam aan de TU Delft

Richard Keulen
2 MIN

WASUB is een DreamTeam aan de TU Delft. Het team bestaat uit een groep met studenten van de VU Amsterdam, de Haagsche hogeschool & de TU Delft die jaarlijks een mens aangedreven onderzeeër bouwen en ontwerpen. De onderzeeër doet elk jaar tijdens de zomer mee aan de International Submarine Race (ISR). Bij deze race strijden universiteiten vanuit alle uithoeken van de wereld om de best presterende en meest innovatieve mens aangedreven onderzeeboot!

Damen ondersteunt dit DreamTeam project sinds het prille begin. Als sponsor is Damen ook betrokken bij het ontwerp en de engineering van deze mens-aangedreven onderzeeboot. Daarbij kunnen de knappe koppen uit Delft bouwen op de in-house kennis en ervaring van oud onderzeebootmannen als Peter Werner: “Nieuwe technieken toepassen, uitproberen en bewijzen met WASUB is de ultieme manier van leren en ontwikkelen voor de toekomst. Ik verwacht dat de mogelijkheden met 3D printen, rompvorm en schroefontwerp weer veel nieuwe inzichten zullen geven”.

Damen wenst het WASUB team veel succes met de verdere ontwikkeling van de onderzeeboot. Met dit soort out-of-the-box ontwikkelingen wordt eens te meer de verbeelding geprikkeld voor alles wat mogelijk is op Nederlandse bodem!