11 feb 2021

Winteb opnieuw aan boord van Damen’s schepen, ditmaal voor het Combat Support Ship

Winteb en Damen hebben recent een contract ondertekend betreffende de levering van air vent heads (ontluchters) voor het nieuwe Combat Support Ship

Richard Keulen
2 MIN

Winteb en Damen hebben recent een contract ondertekend betreffende de levering van air vent heads (ontluchters) voor het nieuwe Combat Support Ship (CSS) bestemd voor de Koninklijke Marine (KM). Dit zijn de laatste generatie ontluchters die geproduceerd worden door Winteb in eigen productiefaciliteiten in Nederland. De levering zal naar verwachting plaatsvinden in mei 2021.

Albert van der Velde - Managing Director Winteb

Actief lid van de branchevereniging Netherlands Maritime Technology, Winteb is uitgegroeid tot ‘s werelds grootste producent van zeewaterbestendig aluminium air pipe heads en is daarmee een bekende speler in de maritieme markt. Het bedrijf heeft door de jaren heen bewezen zeer innovatief te zijn door met hun productontwerpen in te spelen op de behoeften en wensen van hun opdrachtgevers en de maritieme markt. Gecombineerd met het hoge kwaliteitsniveau van hun productgamma, meer dan 60 jaar ervaring, diepgaande kennis en hoog serviceniveau, levert Winteb klantgerichte oplossingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Winschoten in de provincie Groningen. Winteb heeft ook een vestiging in de Verenigde Staten.

Monica Zinauer- Sales Manager Winteb

Winteb en Damen kennen een lange tijd van samenwerken. Al sinds eind jaren tachtig levert Winteb ontluchters aan schepen van Damen. Nagenoeg alle nieuwbouwschepen van de Koninklijke Marine (KM) die door Damen zijn gebouwd, zijn uitgerust met ontluchters van Winteb. De Winteb ontluchters worden gegoten uit zeewaterbestendig aluminium, waar door andere bedrijven nog steeds gebruik wordt gemaakt van gietijzer of staal. Door het gebruik van zeewaterbestendig aluminium hebben de ontluchters een lager gewicht en gaan ze extreem lang mee.

On the top image: Capt. (N) Glijn van Marion - Defence Materiel Organisation and Arjan Risseeuw - Damen Naval Project Director CSS