15 okt 2020

Zeer efficiënte watermistblusinstallatie voor het Combat Support Ship met Nederlandse assistentie

Damen Schelde Naval Shipbuilding heeft een contract getekend met Ultrafog voor de levering van een watermistblusinstallatie voor het Combat Support Ship van de Koninklijke Marine

Richard Keulen
2 MIN

Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) heeft een contract getekend met Ultrafog voor de levering van een watermistblusinstallatie voor het Combat Support Ship (CSS) van de Koninklijke Marine (KM). Ultrafog wordt in Nederland exclusief vertegenwoordigd door Technoship, al bijna 50 jaar een gespecialiseerde toeleverancier voor de maritieme industrie en actief lid van de branchevereniging Netherlands Maritime Technology. Technoship, gevestigd in Apeldoorn, zal een grote rol gaan spelen in het projectmanagement van het contract. De apparatuur wordt in de tweede helft van 2021 door Ultrafog geleverd.

Technoship / Ultrafog is gespecialiseerd in het leveren van brandbestrijdingsoplossingen voor maritieme industrieën. De watermistblusinstallatie van het bedrijf is uniek efficiënt en wordt algemeen erkend als ‘s werelds meest efficiënte systeem op de markt. Het system wordt toegepast in de maritieme wereld aan boord van marineschepen, cruiseschepen, megajachten en in de offshore-industrie, evenals onshore-toepassingen in industrie en transport.

Arjan Risseeuw, Projectdirecteur CSS DSNS

De samenwerking van Damen met Technoship / Ultrafog begon in 2008, toen het bedrijf de opdracht kreeg voor de levering van een watermistblusinstallatie voor de Ocean-Going Patrol Vessels Holland Klasse van de KM. Sindsdien heeft Technoship / Ultrafog met DSNS samengewerkt aan tal van projecten, zoals het Joint Support Ship (JSS) Karel Doorman van de KM, het Australische Antarctic Supply Research Vessel RSV Nuyina voor de Australian Antarctic Division en de roll-on-roll-off landing craft voor de Nigeriaanse Marine.

O the top image: Mariecke Siezen, algemeen directeur Technoship